Nazovite nas:

+385 (0)95 2906 992

E-mail:

kozmetickicentarloops@gmail.com

Zakazivanje termina:

Preporučujemo zakazivanje termina

Kako njegovati stopala?

Jeste li znali da za cijeli život naše noge pređu gotovo 185.000 km. Stoga nije slučajno što se mnogi ljudi suočavaju s problemima sa stopalima. Cijeli dan zatvoreni u cipelama našim nogama nije lako. 

Tretmani za njegu stopala razvijeni su kako bi spasili vaša stopala i pružili im program njege koji zaslužuju.

6 najčešćih problema sa stopalima

1. Žuljevi: To su područja uzdignute kože koja je ispunjena tekućinom, mogu biti jako bolna i neugodna, a otvoreni žulj se može lako inficirati.

PREPORUKA: Stavite flaster kako biste ga uklonili bez da ga probušite i izbjegli nekakvu infekciju, a najvažnije – nemojte nositi tijesne cipele.

2. Miris stopala: Prekomjerno znojenje uzrokuje miris stopala kod većine osoba, a ako je miris nesnosan treba pregledati stopala vjerovatno je su u pitanju gljivice.

PREPORUKA: Održavati higijenu više puta dnevno, nositi i mijenjati pamučne čarape, korištenje slane kupke, korištenje pudera (isključivo na suhu kožu), uklanjanja stare kože, promjena prehrane. Ako je riječ o gljivicama obavezno podhitno posjetite pedikera. 

3. Urasli nokti na nogama: Najčešči uzroci su uska obuća, pad imuniteta, genetika, nepravilno rezanje noktiju, ozljeda nokta – sport. Veoma su bolni, a u većini slučajeva dolazi do upale koja se ne smije dirat već po uputi liječnika mazati antibiotskom kremom.

PREPORUKA: Kada se upala smiri potrbno je otići pedikeru koji će to stručno obraditi.

4. Bradavice: Tvrde izrasline, zrnate izrasline, a pojavljuju se na mjestima gdje je najveći pritisak. Mogu uzrokovati neugodnu bol, a najčešče se prenose u toplim i vlažnim prostorima – bazeni, saune,… i vrlo je važan imunitet, cirkulacija.

PREPORUKA: Najbolje je savjetovati ti se s liječnikom i posjetiti dermatologa koji bradavice zamrzavaju ili primjenjuju dušik da bi im uništili korijen, ali vrlo često se vračaju .

5. Čukljevi: Koštane deformacije koje se stvaraju na zglobu kod nožnog palca. Liječe se nošenjem uložaka, postoje i jastučići, aplikatori, udlage, fizikalna terapija, a zadnja opcija je operacija.

PREPORUKA: Savjetovati se sa liječnikom.

6. Gljivice: To su pukotine i ranice na koži, ljuštenje kože, neugodan miris, promjene na noktima, natečeni prsti, crvenilo. Najčešči uzroci – loša higijena, imunitet, starija životna dob, prekomjerno znojenje, psorijaza, traumaili deformacija nokta.

PREPORUKA: Najvažnije je rano prepoznavanje onda se može liječiti kremama, također terapijom laserom, odlaskom kod pedikera na redovito čišćenje noktiju da bi kreme bolje djelovale. Jako je važna dezinfekcija obuće, ručnika, tuš kabina, plahta jer se gljivice lako prenose. Svakako koristiti pamučne čarape, puder na suhu kožu i sprejeve.

Kozmetički centar Loops
Kozmetički centar Loops

7 preporuka kako maziti stopala

Njega stopala u kozmetičkom salonu preporuča se jednom mjesečno što vam omogućuje da se brinete za stopala i opustite se.

1. Morate početi uklanjanjem laka za nokte s nožnih prstiju…

2. Tada možete napraviti kupku za stopala sa sodom bikarbonom i par kapi eteričnog ulja lavande…

3. Trljajte stopala za to vrijeme  pomoću peelinga. Ne morate kupovati jer sve imate kući – pomiješajte šaku krupne morske soli sa žlicom nekog prirodnog ulja maslinovog, bademovog, …

4. Slijedi uklanjanje tvrde kože. Tvrda koža najbolje se uklanja s kamenom. Izbjegavajte žilete i slične naprave kako biste izbjegli posjekotine.

5. Oblikujte nokte koristeci škarice , a zatim turpijom fino ugladite.

6. Potisnite kožicu. Najbolje drvenim štapićem. Nemojte rezati jer kožica štiti nokat od bakterija. Ako vam jako smeta možete je isturpijati rašpicom.

7. Kada ste sve korake odradili vrijeme je za hidrataciju, a u tu svrhu možete koristiti losion, vazelin, ulja… ovisno o potrebi kože stopala.

Ako imate volje i želje bilo bi poželjno napraviti kratku masažu stopala. Ako nemate vremana za cjelovite tretmane potražite pomoć u salonu za njegu i ljepotu tijela.

SAVJET

Ako imate urasle nokte ne upuštajte se u rezanje već dođite u Kozmetički centar Loops jer mi to radimo s aparatom, s minimalnom boli i ranama koje kao posljedica loše odrađenog posla mogu biti vrlo opasne i bolne.

KAKO ODRŽATI ZDRAVLJE STOPALA?

Nosite cipele odgovarajuće veličine, nosite uloške – gotovo svima su neophodni, pregledavajte stopala – promjena boje, urasli nokti, infekcije, osušite cipele između nošenja – da ne dobijete gljivice, pravilno režite nokte – ravno, a oštre rubove zaoblite rašpicom, njegujte ispucalu i suhu kožu, masirajte stopala. 

SAVJET

Obavezno nakon tuširanja osušite između prstiju ručnikom jer između prstiju je uvijek vlažno da je suho.

Kao i svaki dio tijela tako i stopala trebaju redovitu njegu.

Preporučeni članci

Translate »
Verified by MonsterInsights