Nazovite nas:

+385 (0)95 2906 992

E-mail:

kozmetickicentarloops@gmail.com

Zakazivanje termina:

Preporučujemo zakazivanje termina

Gljivice na noktima opasna su prijetnja zdravlju, a mnogi ih ignoriraju i ne shvaćaju ozbiljno.
Gljivice u tijelo ispuštaju ogromne količine otrova, koji doslovno ubijaju imunološki sustav. Čak mogu dovesti do GANGRENE, RAKA KRVI, PROPADANJU MESA STOPALA.
Nemojte se zavaravati kao što većina misli da pogađaju samo starije ljude, ali može pogoditi bilo koga i jako se lako prenose.

Nažalost danas bolnice nude kao rješenje čupanje nokta što nikako nemojte dozvoliti. Čupanje nokta tijelu uzrokuje veliki stres i ne jamči da se neće vratiti. Kao posljedicu Vam može ostaviti urastanje nokta jer nokat više nikad ne izraste kao što Vam je bio prirodan nokat.

Gljivice na noktima nisu samo kozmetički problem, već su vrlo ozbiljna bolest.

PREPORUKA:

Ako ste se odlučili riješiti gljivica zima je najbolje vrijeme za to, a kada se smanje temperature metabolizam i cirkulacija u žilama se ubrzavaju, a lijek se bolje apsorbira.

Kako liječiti gljivice na nogama?

KAKO ĆETE PRIMIJETITI DA IMATE GLJIVICE?

· Perutanje kože
· Neugodan miris
· Promjena boje na noktima
· Starija životna dob
· Psorijaza
· Trauma i deformacija stopala
· Prekomjerno znojenje
· Šećerna bolest

ŠTO MOŽETE UČINITI KOD KUĆE?

· NEMOJTE koristiti tuđe ručnike, čarape ili obuću.
· Režite nokte na kratko.
· Održavajte nokte i kožu suhima.
· Nosite pamučne čarape.
· Koristite natikače na javnim mjestima, bazenima, garderobama.
· Dezinficirajte pribor za nokte OBAVEZNO.
· Koristite praškove ili sprejeve protiv gljivica za obuću.

NAJVAŽNIJE JE RANO USTANOVITI I DIJAGNOZU I LIJEČENJE JER LIJEČENJE MOŽE POTRAJAT DO GODINE DANA.

KAKO SPRIJEČITI NASTAJANJE GLJIVICA?

Moj savjet je da odlazite barem jednom mjesečno na pedikuru, ali u salone za koje ste sigurni da imaju visoku dezinfekciju. Obratite pozornost da se stavlja novi najlon u kadicu gdje čete namakati stopala, da se pribor vadi iz sterilizatora.
Stopala su naši nosači kroz život, naročito su po ljeti izložena prašini, visokim potpeticama, oštrim remenima od sandala, a po zimi vlazi zbog zatvorene obuće.

NAJČEŠĆI PROBLEMI STOPALA?

· Gljivične ili bakterijske infekcije
· Kurje oči
· Bradavice
· Čukljevi
· Izbočenost malih prstiju
· Spušteno stopalo

Što su to gljivične ili bakterijske infekcije?

Najčešće je to ATLETSKO STOPALO. Javlja se kod osoba koje nose uske cipele, na bazenima ili tuševima. Uzrokuje guljenje i crvenilo kože, svrbež, peckanje., a praćeno je jakim svrbežom.

Kako liječiti?

Potrebno je redovito mijenjajte cipele, nosite pamučne čarape, malo pudera između prstiju da ih održite sušim, nemojte lakirati nokte dok ih ne izliječite.

SAVJET:

Napravite si kupku svaku večer od: 5 žlica sode bikarbone, 1 šalica jabučnog octa, 2 litre vode i namočite stopala 20 minuta.

Kurje oči i kako ih izliječiti?

To je tvrdo, upaljeno zadebljanje kože stopala, a pojaviti se može posvuda na stopalu. Jako su bolne, a nastaju zbog neprestanog trenja kože – uska obuća, dugo stajanje, genetski, dijabetes.

Preporuka:

Nemojte ih pokušavati sami izvaditi doma jer čete se ozlijediti i nećete ih uspjeti izvaditi van. Mi u salonu to napravimo s aparatom i to bez krvi, odnosno ozljeda nakon kojih ne biste mogli stati na stopalo par dana.
Bradavice:
Ovo je zanimljivo jer ih često miješaju s kurjim okom, što je opasno jer ako se ide neprofesionalno skidati bradavica dolazi do krvarenja koje je jako teško zaustaviti jer se radi o stopalu. Radi se o virusnim bradavicama koje se nalaze na mjestima najjačeg pritiska. Većinom na peti ili prednjem dijelu tabana.
Ako se ljuštenjem kože vide sitne crne točkice onda ste sigurni da se radi o bradavici.
Virusne bradavice kod djece najčešće prolaze spontano.
Savjet: Nemojte eksperimentirati sa svakakvim kućnim pripravcima obratite se liječniku.

Čukljevi

O tome sam već pisala, oni su koštana deformacija stopala.

IZBOČENOST MALIH PRSTIJU

Većinom je u pitanju artritis, a karakterizira ga uništavanje zglobne hrskavice. Kada se hrskavica istroši kosti se trljaju jedna o drugu što uzrokuje bol i gubitak pokreta. Nastanu na prstima izrasline koje s vremenom prestaju biti bolne. Liječiti se mogu pomoći lijekova, zaštite zgloba ili operacijom.

SPUŠTENO STOPALO

· Nazivamo ga još i ravno stopalo i može stvoriti jako puno problema-
· Brže trošenje obuće
· Pogrbljeno držanje
· Zamor stopala
· Bol u donjim dijelovima stopala
· Bol u koljenu
· Oteklina
U ovom slučaju najbolje je otići kod ortopeda po ortopedske uloške pomoću kojih ćete smanjiti tegobe koje Vas muče.

LIJEČENJE GLJIVICA NA STOPALIMA

Prvo krećemo s jačanjem imuniteta, izvadite krv i uz pomoć liječnika krenite uzimati određene vitamine, nakon toga kupite si u ljekarni naravno uz savjet liječnika ili pedikera neku protugljivičnu kremu. U našem salonu obično savjetujemo da se krene s kupkom sode bikarbone i octa ,a ujutro i na večer kapati s eteričnim uljem čajevca.
OBAVEZNO održavajte higijenu stopala i pazite na prehranu, dezinficirajte tuš kabinu, prokuhavajte čarape i stavljajte običan puder da stopalo držite suhim to je jako važno.

PREPORUKA

Ako nakon nekog vremena primijetite da nema pomaka na bolje ,posjetite dermatologa koji bi Vam trebao uzeti uzorak i poslati na analizu. Analizom se može točno definirati o koji vrsti gljivice je riječ jer ima jako, jako puno vrsta .Nakon toga se može djelovati direktno na gljivicu i zauvijek je uništiti, samo budite uporni i pazite na higijenu i obavezno na pedikuru jer će Vam pediker lijepo stanjiti nokte i proizvodi koje budete koristili moći će lijepo prodrijeti ispod nokta.

Preporučeni članci

Translate »
Verified by MonsterInsights