Nazovite nas:

+385 (0)95 2906 992

E-mail:

kozmetickicentarloops@gmail.com

Zakazivanje termina:

Preporučujemo zakazivanje termina

Ako se pojavite među ljudima s tamnim podočnjacima ili vrećicama ispod očiju odmah će vam reći da previše slavite ili ne spavate dovoljno.

Kod vrećica i podočnjaka ispod očiju radi se o dva različita razloga. Vrećice nemaju ništa zajedničko s vrećama. Taj pojam se koristi za nakupine masnoće koje su nastale zbog ometanog protoka limfe.

Podočnjaci nastaju kada se tekućina zadržava u području oko očiju, te dolazi do plavkaste boje. Razlog je konstrukcija kože na tom području. Naime koža je na tom mjestu do tri puta tanja nego na ostatku lica što znači ekstremno osjetljiva.

UZROCI: Naslijeđe, znakovi nekih bolesti, manjak sna, uživanje alkohola i pušenja, stres, godine isto mogu igrati ulogu jer s godinama popušta vezivno tkivo.

4 vrste podočnjaka:

  1. Tamni podočnjaci ukazuju na problem anemije.
  2. Crveno ljubičasti podočnjaci ukazuju na smetnje limfnog sustava i probleme s bubrezima
  3. Smeđi podočnjaci ukazuju na preopterećenost jetre.
  4. Ispupčeni i otežani podočnjaci ukazuju na posljedice velike količina alkohola.

Kako se možemo riješiti podočnjaka

Najbolja su sredstva koja hlade, a kod redovite upotrebe smanjuju vrećice, unosite puno tekućine, smanjite unos soli to je dosta čest uzročnik vrećica, možete koristiti i neki melem jer hrani kožu i dovodi do fleksibilnosti kože pa su manje izraženi, masaža s dva prsta laganim kružnim pokretima masirati to područje.

U Kozmetičkom Centru Loops vrećice rješavamo pomoću KRIO struje na -100 stupnjeva. Osim što ih smanjuje djeluje umirujuće, osvježava cijeli lice, pogotovo kod ljudi koji su dugo na računalima, telefonima….

Podočnjaci kod djece su vrlo često posljedica alergijskog curenja nosa, pretjeranog trljanja očiju, visoke temperature, napetosti i umora, tako da se nemojte previše zabrinjavati.

KORISNI SAVJETI:

  • Dječju kožu nemojte tretirati kremama  jer mogu biti jako agresivne za dječju kožu.
  • Uvedite u svoju prehranu voće i povrće, jaja, svježe sokove crno grožđe, bademe, …
  • Podočnjaci su simptomi nekih ozbiljnih bolesti koje mogu ukazivati na ozbiljne zdravstvene probleme od anemije, astme, alergija, bubrežnih bolesti. Nemojte simptome zanemariti nego se posavjetujte sa svojim liječnikom obiteljske medicine i napravite kompletne pretrage bez obzira na tretmane.

Preporučeni članci

Translate »
Verified by MonsterInsights