Nazovite nas:

+385 (0)95 2906 992

E-mail:

kozmetickicentarloops@gmail.com

Zakazivanje termina:

Preporučujemo zakazivanje termina

Ruke nam na žalost odaju godine. Zato im moramo posvećivati dosta vremena što se tiče njege. Kako bi vaši nokti bili lijepi, zdravi i elegantni, važno je znati tajne dobre manikure. Govorimo vam korak po korak ritual kako bi se trebali brinuti o svojim noktima.

Ruke i nokti su bitan dio vašeg izgleda zato trebaju biti njegovani kao i sve ostalo. Ako na noktima imate bilo kakvu patologiju (gljivice, slomljeni nokat, lomljive nokte, …), redovita briga o njima potreba je koju moramo riješiti kako bi vaše ruke imale zdrav izgled. U nekoliko jednostavnih koraka i s malo strpljenja uz naše savjete možete riješiti svaki problem i imati prekrasno njegovane ruke, predivnog izgleda. Čak i ako nam ruke nisu osobito lijepe ili su nam prsti u redu i elegantni, poznavanje pravilnog protokola njege ruku i manikure može im dati atraktivan izgled i poboljšati ih, a s tim i vaše općenito zdravlje. Pa krenimo naučiti kako redovito njegovati ruke.

Redovita njega ruku i manikura za poslovne žene

  1. Pazite kako perete ruke – izbjegavajte jako toplu vodu.
  2. Birajte sapune koji u sebi imaju jojobe, maslinovo ulje.
  3. Dobro osušite ruke nakon pranja jer ako s mokrim rukama izađete van koža će vam popucati.
  4. Izaberite dobru kremu za ruke i koristite je po potrebi, ali ne manje od tri puta na dan, ako imate jako suhu kožu onda nakon svakog pranja ruku. Ne zaboravite kožicu oko noktiju koja je jako osjetljiva. Za nju Vam može poslužiti krema koja sadrži vitamin E.
  5. Piling nam je potreban barem jednom tjedno da bismo uklonili mrtve stanice. Nakon toga krema puno bolje prodire ispod kože. Kao piling može vam poslužiti i mješavina ulja i šećera …
  6. Zaštitite ih od sunca, ako imate već flekice posegnite za agrumima. Agrumi su odlični izbjeljivači. Na primjer, možete napravite masku od žlice limunovog soka, žlice mlijeka, i žličice meda to možete povremeno držati na rukama.

PREPORUKA

Imajte na umu da ljepota i zdravlje vaših noktiju također ovise o njezi koju pružate rukama. Oboje čine neodvojivi skup. Imate li više od 5 minuta za njegu kože ruku probajte vazelinom obložite ruke, te preko ruke navucite rukavice ili plastične vrećice, a preko njih pamučne čarape. Ostavite što dulje možete. Ruke će vam biti prekrasne, a koža nahranjena. Ovaj tretman možete primijeniti i na stopalima.

POSLJEDICE DUGOROČNOG ZANEMARIVANJA RUKU

• Vidljiva oštećenja
• Gubitak volumena kože
• Izrazito suha koža
• Pojava pjega
• Rane

KAKO IZBJEĆI DEPIGMENTACIJE ILI FLEKE NA RUKAMA

• Izbjegavajte sunce
• Koristite kremu sa zaštitnim faktorom
• Zaštitite ruke prilikom korištenja kemijskih sredstava
• Posvetite im pažnju nekoliko minuta dnevno
• Zaštita i hidratacija su ključni

Svakodnevne aktivnosti (posao, briga za obitelj i dom), često pranje i izlaganje vanjskim uvjetima čine ih najranjivijim dijelom našeg tijela. Kako ih često čistimo, preporučljivo je odabrati neutralni sapun i promijeniti ga za mekši, pa čak i za onaj bez deterdženta (sindet) ako primijetimo da nam uobičajeni sapun ili deterdžent ostavlja kožu zategnutom ili grubom. Temperatura vode također je faktor koji treba uzeti u obzir. Konstantna upotreba vrlo vruće vode može uzrokovati probleme s kožom, uz osjećaj suhoće i hrapavosti na koži ruku. Za higijenu se bolje odlučiti za hladnu ili toplu vodu (ako je zima). Zatim dobro uklonite vlagu i nanesite kremu za ruke koja ih hidratizira i štiti od temperaturnih promjena.

Korištenje rukavica neophodna je za obavljanje kućanskih poslova s ​​jakim tvarima koje mogu oštetiti kožu. Iako je mnogim ženama neugodno raditi svoj posao, isplati se znati da će biti dobro zaštićene. Obratite pažnju na male posjekotine i rane. Čak i ako su rane manje i uobičajene, prvo ih dezinficirajte i prekrijte, kako biste zaustavili krvarenje, a zatim ih ostavite na zraku, ali ih tretirajte mašću koju vam je propisao ljekarnik. Obratite pažnju na njih i poduzmite mjere opreza u svakodnevnoj rutini temelj je za održavanje zdravih i lijepih ruku i noktiju.

POSTUPAK MANIKURE

Najprije oblikujemo nokte turpijom, ali za prirodan nokat pazite jer ima puno vrsta turpija mora biti nježna. Turpijanje se radi u jednom smjeru kako bi spriječili pucanje noktiju,.
Zahvaljujući naprednoj kozmetici ne moramo više namakati cijeli ruku niti rezati kožicu, već se nanese tekućina koja omekša kožicu te se s drvenim štapićem odstrani ili potisne.
Ako je nokat neravan ili žućkast poliranim blokom koji ne oštećuje nokat nekoliko puta prijeđemo i izmasiramo i poravnamo nokat.
Tek sada slijedi poliranje turpijom koja ima tri strane i daje završni sjaj noktima.
Nakon mehaničkog tretiranja nokte treba nahraniti uljem za kožicu i naravno umasirati kremu za ruke.
Na kraju dolazi najljepši dio lakiranje, na nokte prvo stavljamo podlak koji štiti nokte od listanja, čini lak u boji jednoličnim i štiti nokat od žutila, kada se osuši stavljamo lak u boji u jednom ili dva sloja ovisno o gustoći laka i na kraju nadlak koji daje čvrstoću i sjaj.

PREPORUKA

Dođite u Loops centar i opustite se uz predivan parafinski tretman.

Preporučeni članci

Translate »
Verified by MonsterInsights