Nazovite nas:

+385 (0)95 2906 992

E-mail:

snjezana.blazun@gmail.com

Zakazivanje termina:

Preporučujemo zakazivanje termina

Gelirani nokti – Jesu li štetni za vaše nokte?

Gelirani nokti su uz umjetne trepavice već dugo godina vrlo popularni kod ženske populacije.

Metoda učvršćivanja noktiju geliranjem je postupak učvršćivanja prirodnih noktiju dodatnim materijalima, odnosno gelom, akril gelom…. Kvaliteta geliranih noktiju prvenstveno ovisi o znanju osobe koja to radi, a onda slijedi kvaliteta materijala pa i samih noktiju.

Danas je vrlo lako položiti kratki tečaj i postati stručnjak za izradu geliranih noktiju, ali nije ti baš tako jer potrebno je minimum godinu dana vježbe da bi se postigli željeni rezultati.

Gel se pomiče u skladu s rastom vaših noktiju tako da biste trebali ići na korekciju svakih 3-4 tjedna inače to izgleda neuredno, a cijene se kreću između 200-350 kn ovisno da li ih produžujete ili samo stavljate gel na prirodan nokat što je velika razlika. Dugi nokti zahtijevaju više materijala i rada. Svaka osoba koja naplaćuje manje znači da ne cijeni svoj rad ili se tek uči raditi.

Gelirani nokti nisu štetni ako se dobro izgrade i kvalitetno obrade. Prije stavljanja gela treba paziti jesu li nokti krhki i lomljivi i prozirni. Ako jesu nemojte nikako stavljati gel dok se nokat ne oporavi.

U našem salonu kod ovakvih situacija nanosimo vitamin koji se aplicira u laku i zapeče u lampi i taj tretman se ponavlja svakih deset dana. Već nakon drugog tretmana se vide rezultati. Nokti postaju čvršći i ljepši. Zdrava ploča nokta je preduvjet za kvalitetu i dugotrajnost gela.

Što je nadopuna geliranih noktiju?

Kada nokat obložen gelom izraste izgleda neuredno. Na prijelazu je sklon odizanju, a na središnjem djelu kojeg zovemo stress point sklon je pucanju.

Trajanje tretmana je oko dva sata što ovisi o tome da li se radi i nail art. Kada čujete napravila mi je nokte za jedan sat znajte da ti nokti neće dugo trajati i biti lijepi i uredni. Obično do kraja nokat bruse s mašinicom što se ne radi jer se uništavaju prirodni nokti. S mašinicom se obrađuje kožica i skida samo gornji sloj gela. Kada nam klijentice dolaskom iz nekog drugog salona kažu gel mi je uništio nokat onda im objasnimo o čemu se radi. Mašinicom se ošteti gornji sloj nokta i još se stavi gel na to, a noktu treba do 6 mjeseci da se oporavi.

PREPORUKA:

Ako ste se odlučili na geliranje noktiju obratite pažnju na dezinfekciju, nemojte odlaziti bilo gdje na nokte … Gelirani nokti su idealni za gljivice, bakterije i infekcije zato je jako važna dezinfekcija pribora. Odnosno svaka klijentica bi trebala imati u salonu gdje radi nokte svoju turpiju za nokte što je sigurno – sigurno je.

Preporučeni članci

Translate »
Verified by MonsterInsights