Nazovite nas:

+385 (0)95 2906 992

E-mail:

kozmetickicentarloops@gmail.com

Zakazivanje termina:

Preporučujemo zakazivanje termina

Što je to zaštita od sunca i koji faktor zaštite odabrati?


Što nam pokazuje SPF (faktor zaštite od sunca)

SPF (faktor zaštite od sunca) pokazuje koliko dugo možete biti na suncu, a da ne izgorite u usporedbi sa zaštitom koju biste imali bez kreme za sunčanje. Preporuča se korištenje SPF-a od najmanje 30, ali to može varirati ovisno o tipu kože i intenzitetu sunca.

Široki spektar zaštite

Provjerite nudi li krema za sunčanje širok spektar zaštite od UVA i UVB zraka. UVA zrake mogu uzrokovati dugotrajna oštećenja kože, poput preranog starenja i raka kože, dok su UVB zrake odgovorne za opekline od sunca.


Posebne zaštite na koje treba obratiti pažnju

Bilo bi poželjno koristiti kremu za sunčanje koja također ima spektar protiv IR zraka i protiv HEV (plavog svjetla), budući da smo trenutno jako izloženi zračenju koje emitiraju zasloni računala, mobitela, lampe, a koje s vremenom uzrokuju preuranjene starenje i mrlje na koži. Stoga je vrlo važno zaštititi se od njih.
Vodootporan: Ako planirate biti u vodi ili se puno znojiti, važno je odabrati vodootpornu kremu za sunčanje koja neće lako kliziti ili se razrijediti.


Tip kože

Neke kreme za sunčanje posebno su dizajnirane za osjetljivu, masnu ili suhu kožu. Odaberite kremu za sunčanje koja odgovara vašem tipu kože i neće začepiti pore ako imate kožu sklonu aknama.
Sastojci: Neki ljudi mogu biti osjetljivi na određene sastojke krema za sunčanje, poput mirisa ili konzervansa. Ako imate osjetljivu kožu ili imate alergije, potražite kremu za sunčanje bez ovih sastojaka. I iznad svega, tražite onaj koji ne sadrži nanočestice.


Zašto je važno paziti na rok valjanosti?

Provjerite rok valjanosti kreme za sunčanje prije kupnje. Kreme za sunčanje s vremenom gube svoju učinkovitost i mogu postati nestabilne nakon isteka roka trajanja.


Kako primjenjivati kremu za sunčanje?

Važan je i način na koji nanosite kremu za sunčanje. Pazite da nanesete dovoljno da pokrijete svu izloženu kožu i ponovno nanesite svaka dva sata ili nakon plivanja ili jakog znojenja.


Preporuka:

Ili se jednostavno posavjetujte sa našim stručnjacima i naručite svoj proizvod zaštite od sunca u našem centru koja odgovara vašoj koži. U našem centru možete obaviti i dijagnostiku kože kamerom. Svi naši klijenti uz tretmane i kupovinu proizvoda imaju GRATIS savjetovanje i dijagnostiku kože kamerom. Kozmetiku možete naručiti u našem centru, putem našeg obrasca za narudžbe ili na naš mobitel:

+385 95 290 6992

Ako želite pročitati cijeli članak ili vas interesira više ovakvih savjeta kliknite na link i saznajte više: 

Proljetni kozmetički tretmani

Preporučeni članci

Translate »