Nazovite nas:

+385 (0)95 2906 992

E-mail:

kozmetickicentarloops@gmail.com

Zakazivanje termina:

Preporučujemo zakazivanje termina

Kao što zubar čisti zube od kamenca tako i kozmetičar čisti lice i održava tvoju kožu zdravom. To znači da je ovaj tretman baza prije bilo kakvih drugih tretmana njege lica.
Ovakav tretman ne možete si napraviti sami kod kuće.

Prva priprema kože lica za mehaničko čišćenje

Prvo moramo ustanoviti o kakvom tipu kože se radi. Nakon toga odabiremo prema tipu kože vrstu preparata kako bismo skinuli make-up. To radimo mlijekom ili tonikom za čišćenje lica.
Zatim radimo peeling koji je vrlo značajan jer skida gornji mrtvi sloj kože. To nam omogućava bolje i efikasnije mehaničko čišćenje lica.
Sada nam je kože spremna za parenje koje radimo pomoću vapozona. To nam omogućava otvaranje pora da bismo mogli mehanički očistiti kožu.

Zašto to ne smijete raditi samostalno kod kuće?

To je vrlo važno da prepustite stručnoj osobi, postoji specifična tehnika koja se prilagođava vrsti mitesera.
Vrlo je važno da se istisnu dubinski, a ne samo površinski. Ako ne očistimo lice kako treba niste napravili ništa. Postoji rizik da može doći i do upalnog procesa koji je jako neugodan i bolan. Nepravilnim postupanjem može nastati čak i ožiljak.
U praksi se kozmetičari često susreću s ožiljcima od nestručnog istiskivanja mitesera… Naravno da postoje tretmani koji mogu i to riješiti ali su jako skupi. Za dobre rezultate treba dosta vremena da bi se dobili rezultati.
Isto tako moram naglasiti da je nakon istiskivanja vrlo važno dobro dezinficirati kožu. Ukoliko se koža ne dezinficira može doći opet do upale ili ulaska nekakve bakterije ispod kože.

Kako umiriti kožu nakon mehaničkog čišćenja lica?

Naravno da nakon svakog tretiranja koža postoji reakcija jer smo otvorili pore i tretirali je. Sada ju je potrebno umiriti, hidratizirati i dobro nahraniti.
Pravim odabirom maske možemo smiriti eventualnu reakciju, odnosno crvenilo.
To znači da je normalna reakcija kože i ne trebati se bojati. Tijekom dana se reakcija smiri ako je tretirana adekvatnim preparatima.
Maska će ju dodatno i hidratizirati i nahraniti, ali mora biti prilagođena tipu kože lica.

Masaža lica

Na kraju ide ono šta svi najviše vole, masaža lica kojom dobivamo i relaksaciju uma i tijela.
Masaža pomaže regenerativnom procesu kože, da bi se koža što prije oporavila od mehaničkog čišćenja.
Masaža lica, vrata i dekoltea poboljšava cirkulaciju, a drenažni pokreti izbacuju otpadne tvari iz kože.

Koliko često je potrebno mehanički čistiti lice?

Ako imate akne ili neke ozbiljnije probleme, onda bi bilo idealno čišćenje jednom mjesečno, a inače nakon svakog godišnjeg doba. Koža bi vam bila zahvalna i svježa.
Mehaničko čišćenje provodi se do zrelije dobi kada se pore počinju skupljati i lučiti manje sebuma. Masna koža se čiste cijeli život jednom mjesečno, a iza pedesete rjeđe.
Cijena tretmana ovisi o kvaliteti kozmetike s kojom salon radi, te o stručnosti i iskustvu kozmetičara.

Preporučeni članci

Translate »
Verified by MonsterInsights