Radi se o posebnoj masaži pomoću aromatičnih smotuljaka – pindi ispunjenih biljem, cvijećem i voćem. Masaža je inspirirana drevnim ritualima sjeveroistočne Azije. Mislim da vam već ovo zvuči primamljivo…

Orijentalna učenja od kuda potječe i većina masaža polazi od teorije da osobna energija protječe čitavim tijelom. Upravo ovakve vrste masaže pojačavaju taj protok energije.

Što su to pinde i kako izgledaju?

To su mali smotuljci tako ih mi u salonu zovemo, napunjeni ljekovitim biljem, cvijećem i voćem. U gazu stavimo potrebne sastojke i zamotamo ih, odnosno učvrstimo smotuljak špagom tako da ih možemo držati prilikom masaže.

Koji je cilj ove masaže?

Osnovni cilj je potaknuti oporavak kože nešto kao kada radimo peeling. Zbog visoke temperature koža misli da je oštećena, pa pokreće proces regeneracije. Masaža s pindama je i drenažna i poboljšava cirkulaciju. Nakon masaže imate osjećaj kako Vam cijelo tijelo gori jer smo potakli cirkulaciju koja je nama ženama jako važna.

Postupak

Pinde se griju u aromatiziranom ulju, te se dinamičnim pokretima nanose na tijelo, nisu neugodno tople za tijelo, već naprotiv pružaju predivan osjećaj topline i mirisa, te osjećaj laganog grebuckanja po koži koje stvara jednu posebnu ugodu.

Kada se pinde ohlade terapeut nastavlja masažu rukama kako bi se u potpunosti uklonile odumrle stanice površinskog sloja kože.

Ova masaža je jednostavno čarobna i morate ju isprobati jer uklanja napetost i blagotvorno djeluje na organizam.

U Kozmetičkom Centru Loops za vas pinde pripremamo sami.

Preporučeni članci

Translate »